Predlozi za zdrav doručak

POGLEDAJ TABELU NAMIRNICA ZA DORUČAK

Predlozi za zdrav doručak

Kalorijske vrednosti namirnica

 

U prošlom tekstu bavili smo se opštim principima zdrave ishrane u toku jednog dana, bez konkretnijeg osvrta na nutritivne i kalorijske vrednosti namirnica i obroka. Današnji tekst će nam dati informacije upravo o tim činjenicama, sa akcentom na doručak kao prvi obrok i užinu kao međuobrok. Ono što je jako bitno, a tiče se kompletne dnevne ishrane i samog trenažnog procesa je naš dnevni bazalni metabolizam. Na osnovu njegove vrednosti i kalorijske potrošnje tokom treninga, pravi se plan ishrane koji služi našem cilju. U zavisnosti da li želimo da gubimo ili dobijamo na telesnoj masi, unosićemo manje, odnosno više kalorijske vrednosti od naših dnevnih potreba. Predstavićemo vam spisak namirnica pogodnih za doručak i njihove kalorijske vrednosti. Mi iz fitnes kluba Element našim članicama omogućavamo besplatno određivanje telesne kompozicije tela, kao i određivanje vrednosti dnevnog bazalnog metabolizma, i sa tim informacijama naše članice mogu samostalno da planiraju ishranu u skladu sa svojim ciljevima. Prosečna vrednost bazalnog metabolizma u mirovanju je između 1200-1400kcal, ako na taj opseg dodamo svakodnevne aktivnosti, uključujući i trening dobijamo opseg do 2000kcal. Zdrav izbalansirani doručak sadrži između 200-400kcal.

  • Jogurt 0.5mm, 200ml-86kcal
  • Suve šljive 20g, 54kcal
  • Kuvani pirinač 30g- 110kcal
  • Lešnik 20g, 110kcal
  • Kuvana pšenica 30g-110kcal
  • Orah 20g, 130kcal
  • Musli 30g- 110kcal
  • Badem 20g, 114kcal
  • Tonus hleb 100g, 187kcal
  • Suva smokva 20g, 46kcal
  • Banana 100g, 99kcal
  • Med 20g, 64kcal
  • Jabuka 200g, 100kcal
  • Jaje 162kcal
  • Grejpfrut ćeđeni 2dl, 84kcal
  • Tunjevina u konzervi 100g, 303kcal
  • Suvo grožđe 20g, 61kcal
  • Mleko 1%mm 200ml- 80kcal
  • Mladi sir(kravlji) 100g- 72kcal
  • Sirni namaz 30g- 35kcal
  • Maslac 10g-70kcal
  • Marmelada 20g 50kcal


Dođite da zajedno ostvarimo Vaše ciljeve!
Dođite po najbolju verziju sebe! 🙂

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.